JBA:n harjoitusottelut päätökseen tasapelillä

Jyväskylä Basketball Academyn edustusjoukkueen valmistautuminen kauteen 2016/2017 Miesten 1-Divisioonassa päättyi harjoitusotteluiden osalta lauantaina, kun Pyrintö 2 kävi vajaamiehisen JBA:n vieraana. Ison osan ottelusta kuskin paikalla ollut, vain seitsemän pelaajan kokoonpanolla pelannut JBA ei onnistunut kuitenkaan pitämään tamperelaisia takanaan koko ottelua, vaan harjoitusottelun lopputulokseksi merkittiin koripallossa hivenen epätavallisempi tasapeli.

Loppunumeroihin 80-80 (40-24) päättynyt ottelu toimi molemmille joukkueille kuitenkin oivallisena kauteen valmistavana tapahtumana. JBA sai kokeilla erilaisien, pienempien viisikoiden toimivuutta, kun aikaisemmissa harjoitusotteluissa pelanneet Winslo Barry ja Miikka Marttinen eivät Pyrintöä vastaan pelanneet.

Avauspuolikkaalla toinen toistaan laadukkaampia heittoja vauhdikkaan pallon liikutuksen johdosta luonut JBA ei tuntunut ensimmäisen kymmenen minuutin aikana osuvan heitoillaan korirenkaan keskelle millään. Toisella kymmenminuuttisella trendi kuitenkin muuttui ja Monnarin vannoutunut kotiyleisö sai nauttia silmiä hivelevästä hyökkäyspelaamisesta. Isolle tauolle lähdettiin JBA:n 40-24 johtoasemassa.

Pyrintö terävöitti pelaamistaan kuitenkin toisella puoliajalla amerikkalaispelaaja Terrell Vinsonin (200cm/100kg) johdolla ja hivuttautui otteluun mukaan jo kolmannella jaksolla. Aikaisemmin urallaan mm. Romanian pääsarjassa pelannut Vinson heräsi pelaamaan ja samalla koko Pyrinnön joukkue löysi koneistostaan uuden vaihteen.

Tasaisena, mutta JBA:n johdossa pitkään toisellakin puoliajalla kulkenut ottelu kuitenkin tasoittui päätösjakson aikana. Kapealla kokoonpanolla, mutta tavoilleen uskollisena kovalla intensiteetillä läpi ottelun taistellut JBA ei jaksanut loppuun asti pitää Pyrintöä enää takanaan. Kolmen pisteen johtoasemaan noussut Pyrintö ei pystynyt sekään pitämään voittoa käsissään, sillä Robert Juvonen (19 pistettä) selvitti tiensä kolmeen vapaaheittoon JBA:n viimeisessä hyökkäyksessä ja tasoitti ottelun.

JBA:n puolustus piti Pyrinnön korintekoaikeet aisoissa tamperelaisten viimeisessä hyökkäyksessä, joten kuvitteelliset pisteet tasattiin joukkueiden välillä. Viihdyttävän ottelun loppulukemiksi jäi Monnarin tulostaululle loistamaan numerot 80-80.

JBA:n harjoitusotteluiden lopulliseksi saldoksi jäi siis tuloksellisesti tasainen 1-1-1. Korisliigan mitalipeleihin veikkailtu Kobrat oli hienon taistelun jälkeen vielä parikymmentä pistettä edellä, Divari-A:han noussut Lahti kaatui ehjän puolustuspelin kautta ja Pyrintöä vastaan seitsemän pelaajan kokoonpano saalisti ilman kahta viisikon pelaajaa kunnioitettavan 80-80 –tasapelin.

Ennen kaikkea harjoitusottelut palvelivat JBA:n toimintaa loistavasti ja toimivat sopivina oman pelaamisen tason mittareina. Selvää on jo nyt, että tulevalla kaudella yhtään joukkuetta vastaan ei JBA:n tarvitse lähteä epäröimään tai pelkäämään. Yhtään joukkuetta vastaan ei ole syytä lähteä nöyristelemään ja jokaisessa ottelussa nuori joukkue pystyy kamppailemaan hurjalla intensiteetillä voitosta loppuun asti.

Kausi alkaa JBA:n osalta sunnuntaina Oulussa, jossa vastaan asettuu mm. monivuotisen Salon Vilppaan runkopelaajan Ilmari Kallion vahvistama Ynni.

JBA:n viimeisen harjoitusottelun pisteet: Juvonen 19, Timi Puittinen 19, Valtteri Leppänen 16, Ville Lehtonen 10, Jere Luoma 9, Samuli Oja 4 ja Touko Lahti 3.

Comments

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

  • Jyväskylä Basketball Academy
  • HoNsu
  • Säynätsalon Riento
  • JyWe
  • Laukaan Urheilijat
  • Muuramen Urheilijat