Jari Laineesta JBA:n opintojen tukihenkilö

Jyväskylä Basketball Academy saa merkittävän vahvistuksen taustajoukkoihin, kun pitkän linjan koripallovalmentaja ja opettaja Jari Laine liittyy JBA:n organisaatioon opintojen tukihenkilöksi.

Jyväskylän Normaalikoulussa liikunnanopettajana päivätyötään tekevä Laine on tuttu kasvo jyväskyläläiselle koripalloyleisölle. Laine on nähty HoNsUn juniorijoukkueiden, sekä myös miesten edustusjoukkueen penkin päässä vuosien varrella ja kuluvalla kaudella Laine toimii HoNsUn B-poikien vastuuvalmentajana.

Päivätyönsä puolesta Laine tuo JBA:n toimintaan kuitenkin hieman erilaista ammattitaitoa. Jyväskylä Basketball Academyn keskeisimpinä tavoitteina on taata pelaajille opintojen sekä ammattimaisen pelaamisen ja harjoittelun saumaton yhdistäminen. JBA:n päävalmentajan Mikko Tupamäen johdolla koripalloparketin puolella päivittäistoiminta on ollut kesästä asti ensiluokkaista, mutta nyt yhtälöön saadaan lisättyä myös pelaajien koulunkäynnin valvonnan harteilleen ottava Laine. Opiskeluohjaus toteutetaan yhteistyössä Jyväskylän Urheiluakatemian kanssa.

Koripallolehtorina JBA:n organisaatiossa aloittava Laine lähtee innoissaan, joskin tavoilleen uskollisen vaatimattomana JBA:n matkaan.

– Mielelläni ja innoissani lähden JBA:n toimintaan mukaan, onhan porukassa paljon tuttuja pelaajia, Laine muistuttaa.

– Yhteisesti ja kokonaisvaltaisesti lähdetään ”opintojen tukihenkilönä” tuomaan oma panos, mutta se on kuitenkin vain pieni pala tässä koko organisaatiossa.

Jyväskylä Basketball Academyn puheenjohtaja Kimmo Juvonen on enemmän kuin innoissaan Laineen liittymisestä JBA:n vahvuuteen.

– Laineen Jarin suostuminen JBA:n ”koripallolehtoriksi” oli suuri päivä keskisuomalaiselle koripalloilulle ja askel juuri siihen suuntaan, mihin haluamme JBA:n toimintaa kehittää, Juvonen iloitsee.

– Jari omaa maajoukkuetason ammattiaidon koripallo-osaamisen näkökulmasta ja Jyväskylän Normaalikoulun lukion liikunnanopettajana täydellisen kokemuksen ohjaamaan akatemian nuoria urheilijoita elämän polulla – ihmisiä kasvattamassa.

Myös päävalmentaja Mikko Tupamäki toivottaa Laineen panoksen tervetulleeksi.

– Jari toimii meille linkkinä opinahjojen opinto-ohjaajiin ja tukee opintojen sekä harjoittelun sovittamisessa. Jari myös auttaa pelaajia ja keskustelee heidän kanssaan heidän tulevaisuuden vaihtoehdoistaan, Tupamäki kommentoi.

– Pelaajien arjen rytmittäminen helpottuu tätä kautta huomattavasti. Samalla pitkäjänteiseen, opintojen ja uran suunnitteluun annetaan pelaajille apua jo lukion loppuvaiheen suuntautumisia mietittäessä.

Comments

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

  • Jyväskylä Basketball Academy
  • HoNsu
  • Säynätsalon Riento
  • JyWe
  • Laukaan Urheilijat
  • Muuramen Urheilijat