Lahti vei sarjapisteet Nenäpäivän pelissä

Lahti Basketball oli perjantaisessa Nenäpäivän pelissä Jyväskylä Basketball Academylle tyly vieras, vieden sarjapisteet mukanaan Lahteen. Hyökkäyksensä kanssa läpi illan tuskastellut JBA ei saanut konettaan kunnolla käyntiin oikein missään vaiheessa ja Lahti vei ottelun vahvan siirtymäpelaamisensa turvin lukemin 76-49 (41-30).

Jyväskylä Basketball Academyn edustusjoukkue tuli perjantai-illan kamppailuun Monnarille kolmen ottelun tappioputkessa, mutta hyvin harjoitelleena ja valmiina kääntämään laivansa kurssin. Vierasjoukkue Lahti Basketballin näkemys asioiden kulusta oli kuitenkin varsin erilainen ja vierailijat tulivatkin otteluun kotijoukkuetta valmiimpina.

Avausjakson kuva oli Monnarin asiantuntevan ja totutun äänekkään kotiyleisön näkökulmasta surullisella tavalla itseään toistava. JBA:n hyökkäys oli tukkoista ja vierasjoukkue onnistui pakottamaan kotijoukkueen vaikeisiin ratkaisuihin, jonka johdosta Lahti pääsi siirtymään kenttää vauhdilla, laittaen JBA:n puolustuksen jatkuvasti todella kovan paineen alle.

Avausjaksolla Lahti kävi parhaimmillaan jo 15 pisteen karkumatkalla, mutta paluun pelikentille tehneen Robert Juvosen avulla JBA kuroi tuon eron kymmenminuuttisen päätteeksi yhdentoista pisteen suuruiseksi. Toisella jaksolla piristysruiskeen JBA:lle tarjosi jälleen vakuuttavasti esiintynyt -99 syntynyt laituri Niilo Kärkkäinen, joka toikin vapaaheitoillaan isännät jälleen 12 pisteen päähän vierailijoiden irtiottoyrityksen jälkeen.

Kärkkäisen vapaaheittojen jälkeen lahelaisten kolmoslinko Reijo Ojanen nykäisi vierasjoukkueelle kuitenkin henkilökohtaisen 6-0 runin ja räjähdysvalmis kotiyleisö oli nopeasti rauhoitettu. JBA onnistui tämän jälkeen pitämään Lahden reilut kolme minuuttia ilman pistemerkintöjä, mutta valitettavasti isäntien onnistumiset tulivat pääasiassa vapaaheittoviivalta, eikä eroa saatu kurottua tälläkään kertaa yksinumeroisiin lukemiin. Puoliajan isolle tauolle joukkueet lähtivät Lahden 11 pisteen johtoasemasta.

Puoliajalta palatessa ilmassa oli odottava ja sähköinen tunnelma. Karkaisiko Lahti ratkaisevalle karkumatkalle vai kuroisiko JBA vierailijoiden johdon kiinni?

Korintekofilosofi Miikka Marttisen korilla JBA pääsi ensimmäistä kertaa yksinumeroisen pistemäärän päähän vierailijoista sitten avausjakson ja Monnari oli valmiina. Tästä alkoi se kiri, josta kerrottaisiin Keskisuomalaisen urheilusivuilla vielä ensi viikollakin.

Seuraavat kolme minuuttia 0-8. JBA:n hyökkäyksen tuskastelut vainosivat kotijoukkuetta läpi illan, eivätkä isännät saaneet karistettua tuota tukkoisuutta toisellakaan puoliajalla. Parhaimmillaan kotijoukkueen hyökkäys kulki hienosti ja pallo sekä pelaajat liikkuivat iloisesti ympäri parkettia. Valitettavasti JBA:n hyökkäys oli parhaimmillaan vain pieniä hetkiä kerrallaan, eikä riittävän useasti jotta isännät olisivat olleet voittotaistelussa mukana kamppailun loppuun asti. Näin ollen päätössummerin soittaessa kamppailun taukoamisen merkiksi, jäivät Monnarin tulostaululle loistamaan Lahden 76-49 –voittolukemat.

JBA:n kokoonpanosta tehokkainta jälkeä tekivät 9 pistettä heittänyt Robi, kauden ensimmäiset kolmosensa naulannut Chrysostom ”Chuku” Chukwuma (6 pistettä/5 levypalloa/2 riistoa) ja 20 minuutissaan joukkueen parhaan plus/miinus –lukeman kirjauttanut sentteri Winslo Barry Jr. (5/9/1 torjunta, -3). Erityismaininnan ansaitsevat myös hyvät minuutit tarjonnut A-poikien kolmikko Kärkkäinen (2/6/1 syöttö), Henry Boyd ja joukkueen epävirallinen sytytystulppa Kalle Peltonen, joka upotti neljässä minuutissa yhden kolmesta pelitilanneheitostaan.

Lahden riveistä kovinta jälkeä teki Sami Ikävalko, keneen JBA ei saanut kunnolla otetta koko ottelun aikana. Ikävalko päätti ottelun Lahden parhaana pistemiehenä (18), repi eniten levypalloja (8) ja operoi neljä koriin johtanutta syöttöä, sekin joukkueen paras lukema.

JBA lähtee metsästämään voittoa seuraavaksi ToPon vieraaksi. Matka Munkkiniemen Yhteiskoululle suoritetaan perjantaina 18.11.

Comments

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

  • Jyväskylä Basketball Academy
  • HoNsu
  • Säynätsalon Riento
  • JyWe
  • Laukaan Urheilijat
  • Muuramen Urheilijat