JBA haki sarjapisteet Järvenpäästä

Jyväskylä Basketball Academyn edustusjoukkue katkaisi perjantaina tappioputkensa komealla vierasvoitolla Järvenpäässä. Tasaisen ja kuuman kamppailun hallinnassa oikeastaan läpi ottelun ollut JBA piti JKS:n takanaan myös päätösjaksolla ja juoksi hienoon 75-63 (35-31) –vierasvoittoon.

JBA lähti otteluun vahvasti ja hurjalla intensiteetillä. Joka tilanteeseen kotijoukkuetta terävämmin ja aggressiivisemmin tullut JBA löylytti alusta asti valtavalla voimalla JKS:n päälle, mutta huolimattomuus ratkaisevissa syötöissä ja korintekotilanteissa piti ottelun tasaisena läpi avausjakson.

Kymmenminuuttisen kohokohtana toimi kuitenkin Timi Puittisen (MakuLaku) silmiähivelevän kaunis ja silkinpehmeä up&under –viimeistely kolmesta metristä, jonka aikana puolet Järvenpään 41 tuhannesta asukkaasta ehti jo hyppäämään Puittisen heittoharhautukseen. Puittinen oli JBA:n paras pistemies avausneljänneksen aikana viidellä pisteellään, pussitettuaan vauhtiin päästyään myös yhden laakin bonuskaaren takaa.

Toisella jaksolla JBA:n vahva vire jatkui, mutta vahva hyökkäyslevypallopelaaminen ja HL Colemanin vahva heittovire piti JKS:n pelissä mukana. Puoliajalle joukkueet siirtyivät JBA:n niukassa, mutta samalla mystisen turvalliselta tuntuvassa 4 pisteen johdossa.

Toisen puoliajan avauskorin suoritti JKS:n väkivahva Arsene Towa, mutta JBA vastasi välittömästi toisessa päässä kauniilla kahden miehen suorituksella. Palloskriinitilanteessa Robert Juvonen syötti pallon Miikka Marttiselle (JAMK) ja Maran nopea jatko Winslo Barryn lapaan takatolpalle johti JBA:n penkin ja erityisesti Kalle Peltosen liekkeihin sytyttävään donkkiin.

Seuraavasta JBA:n onnistumisten pyrähdyksestä vastasi loistavia minuutteja vierailijoille toisella puoliajalla tarjonnut Chrysostom ”Chuku” Chukwuma. Kolmannella jaksolla kenttätapahtumia muutaman minuutin ajan omakätisesti hallinnut Chuku nosti hetkessä henkilökohtaisella 4-0 –runillaan ja sähäkällä puolustuksellaan JBA:n 49-41 –johtoon jakson puolivälin jälkeen.

JKS kuitenkin taisteli tiensä vielä mukaan voittotaisteluun ja reilut kaksi ja puoli minuuttia ennen kamppailun päättymistä Leo Tarjanne toi kolmosellaan JKS:n kolmen pisteen iskuetäisyydelle.

Tilanteesta 63-66 eteenpäin JBA:n puolustus pisti kuitenkin putiikin kiinni. Nyt oli aika katkaista tappioputki.

Barry vei Juvosen hienosta syötöstä vierailijat ensin viiden pisteen johtoon ja päätösjakson alkajaisiksi Valtteri ”Valkosuklaa” Leppänen (Rameer Oy) vei Maran tarjoilusta makeaakin makeammalla korilla JBA:n ratkaisevan tuntuiseen 70-63 –johtoon.

Seuranneen aikalisän jälkeen JBA:n puolustus luki JKS:n aikeet mestarillisesti ja pakotti kotijoukkueen vaikeaan ratkaisuun, keräten levypallon talteen ja pakottaen isännät rikkomaan. Mara pussitti ensin vapaaheittoviivalta eron yhdeksään pisteeseen, päästen vielä yhden onnistuneen pysäytyksen jälkeen laulattamaan korisukkaa kaaren takaa ja sinetöimään JBA:n komean 75-63 –voiton.

JBA:n parhaimmistoon perjantai-illan kamppailussa kuuluivat 17 pistettä heittänyt, 6 levypalloa kahminut ja 3 koriin johtanutta syöttöä jakanut Marttinen, sekä vielä Maraakin komeamman tilastorivin 12 pisteellä, 8 levypallolla, 6 syötöllä ja 2 riistolla tyylitellyt Juvonen. Barry Jr. jäi kahden levypallon päähän tupla-tuplasta, toimittaen kuitenkin vahvan 14 pisteen ja 8 levypallon iltapuhteen.

Erityismaininta veljeksille eri perheistä, Kalle Peltoselle (K-Ruokavinkki) ja Jere Luomalle. Yhteenlasketut tilastot kaksikolta olivat 6 pistettä, kahdeksan levypalloa (6 hyökkäyslevypalloa) ja yksi syöttö 25 peliminuutissa. Plus/miinus –tilastoon yhteenlaskettuna ottelun voiton kannalta tärkeä +11.

Ottelun kannalta myös elintärkeät minuutit toisella puoliajalla pelannut Chuku kirjautti vajaassa kymmenessä minuutissa 4 pistettä ja 5 levypalloa. Valkosuklaa-Leppänen ylsi lähes Juvosen kaltaiseen tilastolakanaan 8 pisteellä, 4 levypallolla ja 4 syötöllä. Samuli Oja otti ensimmäisen voittonsa JKS:stä mittavalla ja ansiokkaalla koripalloilijan urallaan, pyöritellen samalla 7 pisteen, kolmen levypallon ja yhden koriin johtaneen syötön tilastot ilmatiiviiden puolustussuoritteidensa lisäksi.

”Spin-Move” Puittinen höynäytti kertaalleen viisikollisen JKS-pelaajia ilmaan NBA Action –tason suoritteellaan ja urakoi viisikosta todella vahvat noin 18 peliminuuttia. Ville Lehtonen urakoi backup-pointin paikalta vajaassa vartissa 2 pistettä, 5 levypalloa ja 2 koriin johtanutta syöttöä, joista toinen tämän pallonpuoliskon nopeimmalla hook-syötöllä.

Tänään ei heikkoja lenkkejä JBA:n kokoonpanosta löytynyt, jokaisen pelaajan antaessa kaikkensa ja tehdessä osansa voiton eteen. Kymmenestä pelaajasta seitsemän kirjautti tililleen vähintään yhden koriin johtaneen syötön, eikä yksikään JBA:n pelaajista jäänyt plus/miinus –tilastossa miinukselle.

JBA jatkaa taistelua ensi viikon torstaina, kun Divari-A:n parhaan kotiyleisön valvovien silmien alle saapuu pelaamaan Helsinki Basketball Academy. 

Comments

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

  • Jyväskylä Basketball Academy
  • HoNsu
  • Säynätsalon Riento
  • JyWe
  • Laukaan Urheilijat
  • Muuramen Urheilijat