JBA saa akatemiavieraita Helsingistä

Jyväskylä Basketball Academyn edustusjoukkue saa torstaina mieluisia vieraita, kun Helsinki Basketball Academy saapuu Monnarille taistelemaan sarjapisteistä. Tuttavallisemmin siis JBA isännöi HBA:ta ja kotijoukkue on valmis maksamaan Helsingin ottelusta jääneet kalavelat.

JBA palasi voittokantaan viime perjantaina Järvenpäässä ja sillä tiellä joukkue aikoo jatkaa myös torstaina. Vastaan asettuu Helsingissä joukkueiden edellisen kamppailun nimiinsä vienyt HBA-Märsky, eikä ottelusta ole tulossa helppo tänäänkään.

HBA pitää kenties kovinta tempoa yllä koko sarjassa ja tulee yleensä pallollisen pelaajan pelipaidan sisälle puolustamaan heti päätyrajalta asti. Hyökkäyksiin helsinkiläiset irtoavat kuin telkkä pöntöstä, joten omia kuvankauniita kolmen pisteen heittojaan ei kotijoukkueen pelaajilla ole varaa jäädä peilaamaan. Siirtymäpelaaminen tulee olemaan keskiössä, ytimessä ja ydinkeskiössä torstai-illan kamppailussa.

HBA:n riveistä kovinta jälkeä Helsingissä tekivät takamiehet Lassi Nikkarinen ja Edon Maxhuni, joista ensimmäisen pelikunto on torstaina arvoitus. Tuosta mysteerin verhosta huolimatta voidaan jo nyt sanoa, että Maxhuni tulee olemaan liukkailla liikkeillään ja teemurannikkomaisella (kaikilla, siis jokaisella, siis ihan jokaisella tavalla teemurannikkomaisella) palloskriini-velmuilullaan iso haaste isännille. Huippulupaus Elias Valtonen, 197-senttinen ”takamies” –kansioon sijoitettava pelaaja on myös joukkueiden edellisen kohtaamisen jälkeen tehnyt debyyttinsä tämän kauden divari-A:ssa 11,3 pisteen, 7,3 levypallon, 3,0 syötön, 2,7 riiston ja 1,3 torjunnan keskiarvoilla.

Järkälemäinen, 209-senttinen Hannes Pöllä on louhinut korirenkaan läheisyydessä 10,5 pisteen ja yhtä monen levypallon keskiarvoilla HBA:n etukentällä. Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Pöllä heitti 15 pistettä ja haki 9 levypalloa, mutta tuolloin tämän illan kotijoukkueelta puuttui kokoonpanosta 208-senttimetriä bahamalaista laatulihaa. Mielenkiintoista on seurata, miten Winslo ”CJ” Barry Jr. ja Pöllä ottavat toisistaan mittaa Monnarin joulupiparin tuoksuisessa torstai-illassa.

JBA:n näkökulmasta ottelun lähtökohdat ovat selkeät. JKS-ottelun hyvät asiat on otettu mukaan ja niistä lähdetään pitämään kiinni myös tänään. Joukkue siirtyi vauhdikkaammin kuin kenties kertaakaan tällä kaudella ja rehellisyyden nimissä olisi voinut lapioida otteluun mullat päälle jo ensimmäisen vartin aikana.

Ensimmäiseen HBA-kohtaamiseen nähden JBA:lla on myös toinen muutos pelaajistossaan Barryn lisäksi. Suomen pidetyin koripalloilija ja tunnettu kosteusvoide-intoilija Robert Juvonen pääsee toivottamaan Maxhunin ja muun HBA:n takakentän tervetulleeksi Monnarin asiantuntevan ja äänekkään kotiyleisön eteen.

Yleisön, jonka seasta kuullaan ajoittain myös sympaattisia ja värikkäitä kertomuksia ottelun kulusta sekä jouluisia tervehdyksiä työtään nöyrästi tekeville tuomareille. Te tiedätte keitä te olette.

Otteluun on ILMAINEN SISÄÄNPÄÄSY OPISKELIJAKORTILLA. Otteluisäntänä toimii JAMK. Ottelun viralliset jatkot Revolutionissa. Nesteytys- sekä muonitus-aiheisia tarjouksia tarjolla ottelulipulla, kausikortilla sekä opiskelijakortilla.

Muutamia ennakkokysymyksiä ottelusta:

– Saako HBA mitään kuria JAMKin kummipelaaja Miikka Marttiseen? Nähdäänkö Maran kanuunat matsin jälkeen? Onko se jo liikaa pyydetty yhdeltä torstailta?

– Pihvittääkö Jere Luoma vihdoin yleisön toivoman tupla-tuplan pisteillä ja blokeilla?

– Kuinka villeiksi Samuli Ojan tuuletukset yltyvät tänään? Vedetäänkö moottorisahaa käyntiin, soitetaanko ilmakitaraa vai nähdäänkö perinteiset ”mikahäkkiset”? Odottava jännitys vallitsee Jyväskylän yllä.

– Jaakko ”Bjoerk” ”Björkmeister” ”Björkenstein” ”Ludvig Borga” Björk esiintyy ensimmäistä kertaa tällä kaudella Monnarilla. Kirjaimellisesti _kaikki_ on mahdollista, eikä mikään ole mahdotonta. Kun ilta päättyy, löytääkö HBAn etukenttä bussiin Björkin käsittelyn jälkeen?

– JKS-ottelun toisen puoliajan MVP, Chrysostom Chukwuma, hyvien henkilökohtaisten ystävien kesken ”Chuku”, on toiminut viikon harjoituksissa Milos Teodosicin reinkarnaationa. Okei, Milos ei ole kuollut, mutta ymmärrätte mitä tarkoitan. Minkä sortin kirurgin tarkkuudella Chuku operoi paikan saadessaan torstaina? Kuka HBA:n pelaajista uskaltaa asettua rimalla Chukun eteen? Miksi kukaan haluaisi kokea tämän kohtalon -> https://www.youtube.com/watch?v=qFbKutUIygk

– Kuinka monesti Valtteri ”Valkosuklaa” Leppänen huudattaa Monnaria kolmosillaan? Koneesta on karstat irrotettu ja kaaren takaa Valkosuklaa liekittää sukkaa tällä hetkellä YLI 48% TARKKUUDELLA.

– Kuinka monta HBA:n takamiestä Robi Juvonen saa mahtumaan taskuunsa?

– Kuinka monesti Timi ”Spin-Move” Puittinen jaksaa hyppyyttää HBA:n nuoria ja innokkaita lahjakkuuksia liikkeillään? Nähdäänkö Dirk Nowitzkin plagioima ja Tuukka Kotin sittemmin coveroima yhden jalan feidari? Kumpaan suuntaan hyrrä pyörähtää tänään?

Täältä tähän. JBA vs. HBA @ Monnari, kello 19.00. Otteluisäntänä JAMK. Otteluun edelleen, aina vaan ja ikuisesti, mutta vain tänään, ilmainen sisäänpääsy opiskelijakortilla.

Comments

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

  • Jyväskylä Basketball Academy
  • HoNsu
  • Säynätsalon Riento
  • JyWe
  • Laukaan Urheilijat
  • Muuramen Urheilijat