JBA. Neljä Voittoa. Putki.

Jyväskylä Basketball Academyn piparintuoksuinen ja joulumieltä ympäri Suomen levittävä edustusjoukkue päätti tuplaviikonloppunsa sunnuntaiseen otteluun Tampereella Pyrintöä vastaan. Ottelu päättyi JBA:n 80-65 (43-30) –voittoon. Tämä kasa sanoja kertaa tapahtumien kulun mahdollisimman mauttomalla sävyllä.

Fyysikko Eugene Wignerin ”Wignerin ystävä” –ajatuskokeen monimaailmatulkinnallisen version mukaan tulevaisuuteen vaikuttavien tapahtumien sattuessa, maailma jakautuu kahtia.

 

Esimerkiksi, yhdessä maailmassa Lappeenrannan NMKY ei häviä vieraskentällä HyPolle divari-B:n ottelua 38 pisteellä, mutta toisessa se häviää. Timi ”maailman lappeenrantalaisin jyväskyläläinen” Puittinen ja Samuli ”maailman hyvinkääläisin Jyväskylässä asuva hyvinkääläinen” Oja ajautuivat eilen siihen versioon todellisuudesta, missä herrojen pukukopin nurkkaus JBA-Pyrintö –ottelun jälkeen oli kenties Pontevampi kuin se tulee koskaan olemaan.

 

Joulukuinen sunnuntai Pyynikin palloiluhallilla jakautui jo aikaisemmin kahtia. Toisessa maailmassa Pyrintö sai jonkun kurin Ville Lehtoseen koripalloparketilla, JBA-Pyrintö –ottelu ratkaistiin loppusummerin soidessa lähteneellä kolmosella ja sarjapisteet jäivät mahdollisesti Tampereelle.

 

Toisessa todellisuudessa Ville ”En ole tehnyt salilla haukkareita vuosiin” Lehtonen löylytti Pyrintöä 12 pisteen, 3 levypallon, 2 syötön ja 3 riiston edestä, johtaen spartalaisen sotapäällikön tavoin joukkonsa voittoon ylivoimaista vihollista vastaan. Kaksikymmentä minuuttia Pyynikin koripallocolosseumilla ja Tampere ei tule koskaan enää olemaan entisensä.

 

Ottelun toisella jaksolla Lehtonen myllytti omakätisesti Pyrintöä 7-0 –runin edestä, heitti koko jakson pistesaldokseen 10 paunaa ja JBA lähti puoliajan isolle tauolle 13 pisteen johtoasemasta. Vastaavaa päälliköintiä ei ole nähty sitten, no, rehellisesti sanoen, Robert ”Keravan Bruce Wayne” Juvosen käytyä Forssassa perjantaina.

 

Pyrintö tuli ottelun toiselle puoliajalle päävalmentaja Juri Heinämäen Al Pacino –tason pukukoppipuheen jälkeen vahvasti, nousten seitsemän pisteen iskuetäisyydelle jo kolmannen jakson toisella peliminuutilla. Vierasjoukkue heräsi tämän jälkeen jälleen pelaamaan, eikä aikaakaan kun Winslo ”CJ” Barry pääsi pyörittelemään kahdeksan pistettä kolmeen minuuttiin, JBA:n saksalaisen insinöörityön tarkkuudella jauhavan hyökkäyskoneiston tarjoillessa nahkakuulia miehelle kolmenkymmenen senttimetrin päähän korirenkaasta.

 

Barryn vapaaheittojen jälkeen vierasjohto kasvoi jo numeroihin 62-44, mutta Pyrintö nousi vielä taisteluun mukaan nopealla 8-0 –pisteputkellaan, kaventaen eron kymmeneen pisteeseen.

 

JBA:n miehistön henkisen kantin lujuudesta kertoo jotain kuitenkin se, ettei Pyrintöä päästetty enää kaventamaan eroa yksinumeroisiin lukemiin, vaan ottelu pysyi tukevasti vierasjoukkueen hallussa koko päätösjakson. Barry naulasi kuin vakuudeksi, esteettisellä arvoasteikolla täyden kympin suorituksena, hyppyheiton säkkiin puolitoista minuuttia ennen päätössummeria.

 

Ottelun loppunumerot 80-65 viimeisteli Chrysostom Chukwuma, Niilo ”Mulla ei ole kyllä mitään hajua mitä sä niissä ennakoissas kirjoitat” Kärkkäisen syötöstä. Ilmavaan lay-upiinsa Tammelan torilta ponnistanut Chuku pyöritteli pallon jo jalkojen välistä ja selkänsä takaa, valmistautuen julistamaan koko Tampereen omaisuudekseen donkillaan.

 

Chuku muisti kuitenkin, että tätä donkkia osattaisiin arvostaa tosissaan vain Divari-A:n parhaan kotiyleisön toimesta. Donkki jätettiin odottamaan Monnarin korvapuustin makuista tunnelmaa ja pallo tiputettiin sukkaan pupujussin turkin pehmeydellä.

 

Yhtään jänistä ei vahingoitettu tätä vertauskuvaa käytettäessä. Piss off, PETA.

 

JBA:n miehistössä voitosta oltiin tyytyväisiä, mutta yhteinen mielipide oli se, ettei joukkue esittänyt parastaan sunnuntaina. Pelistä jäi sopivasti nälkää vuoden 2016 viimeiseen otteluun tulevalle lauantaille, jolloin JKS saapuu Monnarin veljellistä rakkautta huokuvaan koripalloromantiikan kehtoon.

 

Pyrintö-voiton pelaajakohtainen kertaus ranskalaisilla viivoilla. Se ilmestyy tuohon oikealle puolelle jos laitatte silmät kiinni ja toivotte sitä joulupukilta tosi, tosi kovin.

 

– Ville ”Mahtivasara” Lehtonen jätti sunnuntaina jälkeensä vain palavia raunioita. Panttivankeja ei otettu, ketään ei säästetty. Kauden ennätyspisteet ja 20 minuuttia oppikirjamaista puolustamista, jolla Pyrinnön hyökkäysarsenaali saatiin jähmetettyä lähes täysin.

 

– Robert ”Kiva-Robi” Juvonen ei yltynyt samanlaiseen sarjatuleen kolmen pisteen kaaren takaa kuin Forssassa, mutta miehen silkinpehmeästä liikehdinnästä koripalloparketilla pitäisi tehdä oma luontodokumentti.

 

– Valtteri ”Valkosuklaa” Leppänen ilmoitti sunnuntain ottelun toisella jaksolla koko maailmalle, että hän on nyt saapunut ottamaan Divari-A:n haltuunsa. Liigakokemusta vajaan 400:n ottelun edestä omaava Eero Lehtinen puolusti miestä takakentällä, Valtsu polkaisi kaasupolkimen lattiasta läpi, Lehtisen suusta kuultiin tai ehkä ei kuultu, mutta ehkä kuitenkin kuultiin ”Voi änkeröinen!”, Valtsu risteili rimalle ja vain koripallojumalien julman vitsin takia tämän tapahtumasarjan lopputulemana ei ollut painovoimaa Pyynikiltä poistava donkki. Pari vaparia kuitenkin.

 

– Samuli ”Seitti” Oja piti JBA:n puolustuksen koossa ilmiömäisellä tavalla koko 28 parketilla viettämäänsä minuuttia. Vastaavaa puolustamista ei ole nähty sitten sen kerran, kun Timi ”Lappeenranta Strikes Back” Puittinen koitti puolustaa Lappeenrannan Namikan kunniaa JBA:n harjoituksissa. Tätä tapahtuu keskimäärin kaksi kertaa viikossa.

 

– Timi ”Episodi IV: (Lappeenrannan) Uusi Toivo” Puittinen käväisi lain pimeällä puolella, kähveltäen pelivälineen JBA:lle neljästi. Olipa kyllä väsynyt vitsailu. Timi tarjoili kuitenkin illan toiseksi komeimman syötön, ajaen alleniversonmaisesti korirenkaalle, tiputtaen pallon Barrylle ja Bahama-Lappeenranta -connection tuotti illan toiseksi komeimman donkkisommitelman.

 

– Chrysostom ”Chuku” Chukwuma tarjoili sitten sen illan komeimman syötön. Rikkoutuneen pelin jälkeen pallo vaelsi muutaman metrin kolmen pisteen kaaren taakse Chukun käsiin, joka laukaisi äänivallin murtaneen luodin suoraan Barryn lapaan takatolpalle. Donkki, ja NBA Action TOP-10 kutsuu, taas.

 

– CJ lapioi pelitilanneheitot 100% tarkkuudella renkaan läpi (7/7), repi 7 levypalloa ja runnoi JBA:n pisteykköseksi 18 pisteellään. Yleisön seasta kuultujen toiveiden joukossa oli pyyntö, että CJ alkaisi tästä eteenpäin Larry Bird -tyylisesti heittämään vain vasemmalla kädellä. Oikealla kädellä operoimisesta katoaa kohta kaikki haaste.

 

– Jere ”Pihvien Herra” Luoma oli jälleen kerran varsin lihaisa olomuoto koripallokentällä sunnuntain näytöksessä. 12 pistettä, 4 levypalloa (joista luonnollisesti taas puolet hyökkäyslevypalloja, koska, miksi ei?) ja 2 syöttöä. Mies olisi omien sanojensa mukaan painanut yhden putback-donkin, mutta ei kuitenkaan tehnyt niin, koska Monnarin kotiyleisölle on edelleen varattu etuoikeus nähdä kauden ensimmäinen tajunnanräjäyttävä riman repiminen.

 

– Niilo ”Muuramen Tavoitelluin Poikamies” Kärkkäinen pelasi kenties fyysisimmät mahdolliset 13 minuuttia mitä koripallo-ottelussa voi pelata. Ojan jalanjäljissä puolustuksen johtajaksi meidän, ihan meidän kaikkien silmien edessä kasvava Niilo kävi kerran poistamassa sarjan kovimpiin yksilöihin lukeutuvan Terrell Vinsonin korirenkaalta, mutta byrokratia tuli väliin ja pientä ihmistä sortava systeemi vei kaiken hauskuuden elämästä ja tilanteesta puhallettiin virhe.

 

Fight the power, Niilo.

 

– VOITTOPUTKI! NELJÄ!

 

– Juokaa glögiä ja kosketelkaa toisianne.

 

Taistelu jatkuu lauantaina. Kello 14.00. Monnarille saapuu JKS.

Comments

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

  • Jyväskylä Basketball Academy
  • HoNsu
  • Säynätsalon Riento
  • JyWe
  • Laukaan Urheilijat
  • Muuramen Urheilijat