JBA vs. FoKoPo – JATKOT!

Jyväskylä Basketball Academy kairasi Monnarin perjantai-illassa toisen perättäisen voittonsa, kun vieraaksi saapunut FoKoPo kaatui jatkoajan jälkeen lukemin 99-89 (41-44, 85-85). Voitto oli JBA:lle myös viides perättäinen Monnarin äänekkään ja asiantuntevan kotiyleisön edessä.

Ottelun alku oli pelillisesti hyvin samanlainen kuin joukkueiden kohtaaminen Forssassa. FoKoPon paikkapuolustus antoi tilaa JBA:lle operoida kaarella enemmän kuin mihin on kotijoukkueen riveissä totuttu, mikä sekoittikin isäntien peliä omalla tavallaan.

 

Kaikesta huolimatta Robert ”Vihaan perunasalaattia” Juvonen ja Jere ”Maksapihvejä, ei laatikkoa” Luoma pitivät kotijoukkueen yhdessä tuumin 21-20 –johdossa avauskympin jälkeen. Toisella jaksolla ottelun kuva muuttui ikävällä tavalla vorssalaisemmaksi. Urheilullinen ja iso vasuri Roderick Flemings aiheutti JBA:lle harmaita hiuksia jatkuvalla pakkosyötöllä ja lupaa kysymättä. Harmaita hiuksia tulee kyllä muutenkin vaikka kukaan ei kysyisi lupaa. Kielikuvageneraattori petti jälleen.

 

Samuli ”Kermaylläreiden Keisari” Oja karisteli kuivan putkensa haamuja taakseen avauspuolikkaan lopulla säkittämällä oppikirjamaisen kauniin katapulttijörmäkäisen pussi(housuje)n pohjalle Valtteri ”VALKOSUKLAA” Leppäsen tarjoilusta. Puoliajan isolle tauolle lähdettiin kuitenkin 390-grammaisen riisipiirakkapaketin makuisissa tunnelmissa, kun Flemings venytti vierasjohdon kolmeen pisteeseen reilut 15 sekuntia ennen puoliaikasummeria.

 

Ottelun toinen puoliaika alkoi isäntien näkökulmasta pelillisesti pirteämmin, mutta pienet nukahdukset ja harkitsemattomat valinnat hyökkäyspäässä parkettia pitivät FoKoPon edelleen tulostaululla edellä. Kolmannen kymmenminuuttisen lopulla myös Chrysostom ”Chuku” Chukwuma irroitteli onnistuneesti kaaren takaa ja kavensi vierasjohdon neljään pisteeseen.

 

Ottelun ensimmäisen kolmekymmenminuuttisen kuva kuitenkin maalautui jakson lopulla osuvasti. Sen sijaan, että JBA olisi kuronut eron kiinni ja kliinisellä varmuudella kaapannut johtoaseman itselleen, kolisutteli Jaakko ”Tohtori Björkenstein” Björk vapaaheitoillaan korirautoja ja toisessa päässä FoKoPo-sentteri Bruce Reed heitti vierasjoukkueen kuuden pisteen karkumatkalle. Jere ”Pihvikakku” Luoma nostatti Monnarin fiilistunnelmia kuitenkin korillaan juuri ennen jakson päättymistä ja kavensi vierasjohdon takaisin neljään.

 

”Either we heal as a team, or we’re gonna crumble.”

 

Tämä ei ole mikään Al Pacinon tähdittämä urheiluelokuva, lopeta nyt.

 

”Our biggest fear is not that we are inadequate-

 

Eikä tämä ole Coach Carter.

 

”IFFFF YOU SMEEEELLLLLLL, WHAT THE ROCK IS-

 

Takaisin valoa päin. Tässä ei ole mitään järkeä taas.

 

CAAAAAAN YOU FEEEEEEEEL THE LOOOOOOOOOVE TONIIIIIIIGHT?

 

Ja Jaakko ”Laukaan Lempijä” Björk pystyy sen tuntemaan jokaisena Monnarin peli-iltana. Näin tapahtui myös perjantaina.

 

JBA:n puolustusta pystyssä pitänyt, vain, ainoastaan ja pelkästään oikeita valintoja perjantaina tehnyt Jaakko oli joka puolella pelaamansa 20 minuutin aikana. Viikinkisoturin lailla taistellut Björk sai ottelun aikana myös käsittämättömän määrän fyysistä rankaisua osakseen. En sano, että se on se juttu mistä Jaakko syttyy, mutta en myöskään sano, että mies ei olisi hymyillyt estoitta ensimmäistä kertaa koko kaudella saatuaan ensin nenänsä ja myöhemmin huulensa auki forssalaisten käsittelyssä.

 

Jaakko ”Björkenschnitzel” Björk toimitti myös illan toisen koriin johtaneen syöttönsä päätösjakson kolmannella minuutilla, kun Robert ”Suosikkikappaleeni on The Curen ’Forssa I’m In Love’” Juvonen läimi toisessa perättäisessä hyökkäyksessä jölssin vierasjoukkueen metaforalliselle otsalle ja nosti JBA:n neljän pisteen johtoon. Jeren ja Valtsun onnistumiset tahoillaan ja isännät nousivat kahdeksan pisteen johtoon 14-0 –runin päätteeksi.

 

Vierasjoukkue pysytteli näköetäisyydellä tämän jälkeen, mutta tahtipuikkoa heilutti nyt JBA. FoKoPon paikkapuolustus antoi kotijoukkueelle edelleen tilaa heittää ja isännäthän heittivät. JBA käytti vapaan tilan yhtä innokkaasti, kuin Jere ”Bruce Pihvis” Luoma operoi Stefan’s Steakhousen pihvibuffetissa heti, kun sellainen on todellisuutta.

 

Chuku, jölmyrä. Ville ”SUPERMIEHEN FYSIIKKA” Lehtonen, jölpökkä. Chuku, TOINEN JÖNSSÖNI. VALKOSULKAA, JÖNGÖNI.

 

Päätösminuutille kahden pisteen johtoasemassa lähtenyt JBA piti voiton avaimia käsissään. Flemings vapaaheitoille 23 sekuntia ennen summeria. Vapaaheitot ohi. Levypallo oli vuorollaan jokaisen JBA-pelaajan sekä Monnarin yleisön jäsenen käsissä, mutta koska mitään ei voi koskaan tehdä tylsästi ja helpoimman kautta, keräsi FoKoPo hyökkäyslevypallon lopulta käsiinsä ja Flemings tasoitti numerot lukemiin 85-85. Samuli sai vielä voittoheiton ilmaan, mutta koska näistä otteluista ovat katsojat maksaneet, halutaan JBA:n puolesta pitää huoli, että euro/minuutti –hinta on mahdollisimman edullinen paikalle saapuneille faneille. Raudoista ohi ja viisi ylimääräistä minuuttia korista.

 

Olkaa hyvä, Monnari. Sikakatsomon nukkumaanmenoaika alkoi jo uhkaavasti häämöttää jatkoajalle siirryttäessä, mutta Monnarin kahvion äidillisellä lämmöllä keitetty kahvi piti onneksi rääväsuisimmatkin taiteenharjoittajat hereillä.

 

Miltäs se jatkoaika sitten näytti? No näyttihän se.

 

Merikilpikonnamaisella varmuudella puolustanut JBA aloitti jatkoajan puolustamalla FoKoPon hyökkäyksen rautoihin ja toisessa päässä Valtteri ”Säynätsalon Janne Tulkki” Leppänen sujautti tutun karismaattisella otteellaan kylmänviileästi kolmen pisteen suoritteen korirenkaan keskelle.

 

JBA:n puolustus, merikilpikonnamainen varmuus, levypallo kotijoukkueelle.

 

Robert ”Aina on hyvä sää pelata FoKoPoa vastaan” Juvonen, vaparit säkkiin ja ero viiteen.

 

Another day at the Merikilpikonna offices, JBA:n puolustus nollaa FoKoPon ja taas toiseen päähän.

 

Rrrrrrrrrrroberrrrrrrrrrt ”Phantom of the Feeniksin Liikuntahalli” Jjjjjjjjjuvonennnnnnnnn, mäyrämäisellä nokkeluudella lay-up riman läpi ja ero seitsemään.

FoKoPon kylmä putki jatkui merikilpikonnamaailmassa hedelmättömänä vielä yhden hyökkäyksen jälkeen, kunnes Flemings kavensi vapaaheitoillaan eron viiteen. Vastauksena JBA kaivoi pelikirjan sivulta 69…

 

Terveisiä yläkoulun välitunneilta.

 

…höynäytyskikkajekutuksen, Robert ”Keravan Koijari” Juvonen rimaa kohti ja tulostaululle 94-87.

 

FoKoPolta tulokseton reissu merikilpikonnien laiduinmaille. JBA:n hyökkäys, MVP-Björkin ohiheitto, Robin hyökkäyslevypallo. Pallo Samuli ”KIVET” Ojan käsiin. Jostain vaihtopenkin syövereistä kuuluu huuto ”rauha!”. Perjantaita edeltäneessä kuudessa ottelussa keskimääräisen mopoteinin varmuudella skorannut Samuli rauhoittaa KOLMOSEN, AIVAN KESKELLE, SUKKA REPEÄÄ, KYMMENEN PISTEEN KAULA TULOSTAULULLE JA JUICE LEHTONEN SOITTAA ILMAVIULUA KATSOMOSSA!

 

Flemingsin vaparit, Juvosen lay-up, taululla 99-89 ja Monnarin katsomon eläimellinen meno muistutti lähinnä sitä hetkeä, kun Niilo ”Nigel Mancandy” Kärkkäinen uskaltautui kauppareissulle puoli viiden ruuhkassa. Ilmassa vellovan rakkauden määrää ei pysty sanoilla kuvailemaan. Lähimmäksi pääsee sanapari ”kärppämakin intohimo”.

 

Kiitos Monnari. Elämä olisi paljon vaikeampaa ilman kotiyleisön vankkumatonta kannatusta. Vajaamiehinen JBA tarvitsee kaiken mahdollisen tuen kevään kuumimmissa kamppailuissa ja sitä se toden totta saa illasta toiseen.

 

Ennen pelaajakatsausta pitää nostaa kissa pöydälle. Tämän ottelun tilastosivu on jotain, minkä ei pitäisi olla oikeassa koripallo-ottelussa mahdollista. FoKoPo osui paremmalla tarkkuudella kaiken arvoisilla heitoilla.

 

Mutta.

 

JBA repi käsiinsä 24 hyökkäyslevypalloa. Vastaavasti puolustuspään levypalloja JBA keräsi 22 kappaletta. Keskimäärin 9,2 hyökkäyslevypalloa peliä kohden ottava Forssa jäi tällä kertaa viiteen hyökkäyslevyyn. JBA pakotti myös vierasjoukkueen 22 menetykseen.

 

Kaiken tämän jälkeen JBA otti illan aikana 27, korostan, KAKSIKYMMENTÄSEITSEMÄN pelitilanneheittoa enemmän kuin FoKoPo. Tuollaisella rähinällä ja taistelulla voitetaan koripallo-otteluita vaikka sattuisi vähän heikompikin heittopäivä.

 

Monnarin veljellistä rakkautta huokuvan ja lämpimältä halaukselta tuoksuvan perjantai-illan tähtenä toimi, kuten on FoKoPoa vastaan ollut tapana, Robert ”Henkinen Sielunmaisemani On Somero” Juvonen. Sekunteja vajaat 38 minuuttia rähinää, 28 pistettä, täysin järjenvastaisia kolmosia, 4 levypalloa, 5 syöttöä ja 6 (kuusi!!!) riistoa.

 

Espoota vastaan kauden parhaan ottelunsa pelannut Ville ”Swagger Level 999” Lehtonen jatkoi vahvaa pelaamistaan, vaikka heitto ei uponnutkaan ihan samalla tavalla kuin viikko takaperin. 6 pistettä, 2 levypalloa, yksi syöttö ja maailmanluokan puolustustyöskentelyä. Niin ikään EU-ottelussa huikeasti pelannut Niilo ”Nätti Poika” Kärkkäinen kävi nikkaroimassa yhden patentoidun virheen läpi viimeistelyn sekä repi yhden ilmavan hyökkäyslevypallon ilmastointiputkien korkeudesta.

 

Valtteri ”Valkosuklaamousse” Leppänen rehki 38 minuuttia, takoi 15 pistettä, haki 6 levypalloa, toimitti 5 koriin johtanutta syöttöä ja haki yhden riiston aikansa kuluksi. Samuli ”Soosi” Oja pisti Valtsua paremmaksi, pommitti kaaren takaa neljä osumaa kuudesta irrotuksesta ja lapioi yhteensä 16 pistettä. Neljä levypalloa ja neljä syöttöä päälle. Tämä oli kansainvälisen tason suorittamista ympäri parkettia. Barcelona, tästä teille juuri parturista ihanan hiustyylin hakemassa käynyt pelastaja!

 

Chuku jäi taas tilastonpitäjien hampaisiin, mutta menetti vain yhden syöttömerkinnän tällä kertaa. Reilut 22 minuuttia sähköistä rähinää puolustuspäässä, kolme säkitystä bonuskaaren takaa, 10 pistettä, 3 levypalloa, 1 syöttö ja 2 riistoa. Chuku paranee kevään lähestyessä kuin hyvä viini, joka paranisi todella nopeasti ja kehittyisi koripalloilijana päivästä toiseen kevätauringon lämmittäessä.

 

Winslo Barry Jr. suoritti totutun varmalla tyylillään oman varttinsa parketilla. 6 pistettä, 8 levypalloa ja yksi komea torjunta. Viidessätoista minuutissa plus/miinus –tilastoon +12 puhuu omaa kieltään bahamalaisen koripallovisionäärin merkityksestä joukkueelle.

 

Ja sitten. Laukaa Front Court. Jaakko ”HARDER, BETTER, FASTER, BJÖRKER” Björk operoi kentällä 20 minuuttia virheetöntä puolustustyöskentelyä ja täydellisiä valintoja hyökkäyspäässä kenttää. Kaksi pistettä, 4 levypalloa, 2 syöttöä, yksi riisto ottelun kriittisillä hetkillä ja luolamiehen raivolla taistelua kirjaimellinen veren maku suussa.

 

Laukaan etukentän toinen puolisko, Jere ”Pihvimestarin Pihvi Tuplapihvillä” Luoma. Jäätävää syöttötyöskentelyä, puoli tuntia ensiluokkaista puolustamista ja KAUDEN ENSIMMÄINEN TUPLA-TUPLA. TORILLE! KAIKKI TORILLE!!! 14 pistettä, 11 levypalloa, 4 syöttöä.

 

 

Tämä täältä tällä erää. Mahtavaa lauantaita ihmiset. Uskaltakaa uskaltaa ja rakastakaa rakastamista. Menkää katsomaan junnukorista jos sitä nyt jossain pelataan, siellä kasvaa tulevaisuuden jaakkobjörkejä, jereluomia ja valtterileppäsiä.

 

Taistelu jatkuu ensi perjantaina Järvenpäässä. Kotona pelit jatkuvat viikon päästä sunnuntaina, kello 17.00. Vastaan saapuu Lahti.

 

Kiitos Monnari.

Comments

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

  • Jyväskylä Basketball Academy
  • HoNsu
  • Säynätsalon Riento
  • JyWe
  • Laukaan Urheilijat
  • Muuramen Urheilijat