JBA saa vieraakseen sarjakärjen

Jyväskylä Basketball Academyn taival kohti kevään kuumimpia koitoksia jatkuu sunnuntaina kotiottelulla, kun sarjakärki Lahti Basketball saapuu Monnarin hellyyttä huokuvaan sunnuntai-iltaan. Ylösheitto Monnarilla tapahtuu kello 17.00.

JBA kävi pelaamassa perjantaina Järvenpäässä, mutta Pohjois-Koreasta asti hankitun tiedotuskonsultin ohjeiden mukaisesti siitä reissusta ei puhuta. Paitsi että nyt puhuttiin kyllä, mutta enempää ei puhuta.

 

JBA hävisi harmittavasti 63-76—

 

– Sulla oli yks duuni.

 

– FREEEEDOOOOOOOMMMMMM.

 

JBA tosiaankin kärsi ikävän tappion Järvenpäässä ilman aloittavaa etukenttäänsä ja Vanhojen tansseissa olleita A-junioreita. A-juniorit eivät kyllä ole yhtään vanhoja, että en sitten tiedä mikä juttu tuokin oikein oli. Mutta jatkakaamme sunnuntain koitoksen ennakointiin. JKS-reissun raportoinnin puute johtui kirjoittajan mukatärkeistä muista kalenterin täytteistä, mutta korjataan asia LaBa-ottelun kohdalla.

 

Sarjakärki Lahti on edelleen ärsyttävän hyvä joukkue. Vastustajan näkökulmasta. Risto Virtanen ja miehen takana, siis takapuolella, seisovat Lahden fanit epäilemättä nauttivat super-urheilullisten lahtelaisten otteista viikosta toiseen. Mutta meille muille tuo kasa raajoja, kimmoisuutta, fyysisyyttä ja koripallotalenttia on ÄRSYTTÄVÄÄ.

 

Lahtelaisten merirosvolaivan kapteenin, Sami Ikävalkon, pelaaminen on sunnuntaina epävarmaa. Mies ei ole edellisessä kahdessa vierasjoukkueen ottelussa ollut osana kokoonpanoa, mutta joukkue on silti voittanut molemmat kamppailut. Mikäli Ikävalko ei pelaa, saa JBA:n sunnuntainakin varsin vajaamiehinen takakenttä edes pientä helpotusta jos 14,4 pisteen, 4,1 levypallon ja 4,5 syötön maestro ei ole hämmentämässä Monnarin parketilla.

 

Lähtökohdiltaan joukkueiden takakenttien välillä kohtaaminen on ilman Ikävalkoakin aivan käsittämättömän mielenkiintoinen. Jopa kutkuttava. Koko Lahden kotimainen takamies-osasto Ville Karvosesta (7,3/4,2/1,6 syöttöä) aina Aleksanteri Aholaan (6,5/3,4/2,5) on ulottuva, urheilullinen, korintekovoimainen ja peliä kokeneen näädän tavoin lukeva.

 

Lisävahvistusta takakentälleen Lahti on saanut trubaduurin ulkoisella habituksella varustetusta Mikko Jämsästä. Siis Mikko Jämsä on pelaajan nimi. Tämä ei nyt ole mikään ”Neiti X valitsee kilpailijan kolme, Mikko Jämsästä!” –tyylinen vitsijuttu. Kolme matsia, 5,3 pinnaa ja 4,0 syöttöä ottelua kohden. Tervetuloa divarin kevääseen, Mikko. Nyt sanokaa kymmenen kertaa peräkkäin ”jämsästä” ja hajotkaa siihen kuinka hölmöltä koko suomenkieli tuntuu sen jälkeen.

 

JBA:n vastaus on sunnuntaina, kuten todettua, vajaamiehinen. Se tulee kuitenkin olemaan varmaa, että tuumaakaan parkettitilaa vierasjoukkue ei tule saamaan ilmaiseksi. Ville ”Näytä Pala” Lehtonen on parantanut pelaamistaan kevätauringon pilkistäessä pilvien takaa, eikä Espoo Unitedin takamiehistö ole tarinoiden mukaan nukkunut silmäystäkään sarjakakkosten vierailtua Villen järjestämällä ”Moderni Koripallon Takamiespelaaminen Yhdistettynä Fyysiseen Ylivoimaan” –klinikalla.

 

Chrysostom ”Chuku” Chukwuma on samassa veneessä Villen kanssa. Totta puhuen, niin kummatkaan miehet eivät kyllä varsinaisesti kuulu vaaleanpunaisten pikeepaitojen miehittämään jahtiveneilijöiden kerhoon. Vaikka olisihan se syntisen kaunista. Chuku on kuitenkin koripallokentällä löytänyt uuden kevään. Tai samanlaisia ne keväät nyt ovat päällisin puolin aina, että en kyllä tiedä tarjoaako tämäkään kulunut kielikuva kenellekään yhtään mitään.

 

Chuku on kuitenkin ollut viime aikoina pahuksen hyvä.

 

Samuli ”Pidän Coca Cola Zerosta erityisesti sen takia, koska se maistuu ihan siltä Coca Colalta johon rakastuin lapsena, mutta se on alkuperäistä terveellisempi vaihtoehto. Me JBA:ssa haluamme toimia esimerkkeinä myös nuorille, joten lapset: Ostakaa Zeroa. Caffitellassa oli tällä viikolla myös tosi hyvät lounaat, erityismaininta myös remontin jälkeiselle ilmeelle. Caffitellan herkut ovat mun ja Maran päivän kohokohta. Kun kokkaan kotona, haen herkulliset ja tuoreet raaka-aineet tietysti K-Supermarket Länsiväylästä.” Oja pelaa välillä myös takamiehenä.

Niilo ”Nautin pitkistä kävelyistä rannalla ja kitaran soittamisesta nuotion äärellä” Kärkkäinen saapuu Monnarin sunnuntaihin yhden matsin huilanneena. Täynnä nuorenmiehen intoa, sekoitettuna määrittelemättömään määrään täyttymättömiä toiveita koripallossa, rakkaudessa sekä elämässä. Monnari, tänään räjähtää.

 

Mitä Lahdella sitten on tarjota etukentällä? MITÄ MUKA?

 

Jerald Fields (11,7/7,1/2,6 syöttöä/1,8 riistoa/1,5 torjuntaa), Rashad Smith (20,4/9,8/2,1 syöttöä/1,7 riistoa/1,0 torjuntaa) ja saksalaisen koneen varmuudella operoiva Robert Bärlund (2,9/2,2). Aivan.

 

Perhana.

 

No, tällä osastolla JBA ei tule jäämään kakkoseksi ainakaan määrässä. Winslo ”CJ” Barry Jr! Jere ”Citizen Steak” Luoma! Jaakko ”Hymy” Björk! Kalle ”Taskuparkki” Peltonen! Timi ”LAPPEENRANNAN NAMIKA APPRECIATION SOCIETY” Puittinen! Kaksi laukaalaista, yksi Säynätsalosta, yksi Bahamalta ja Lappeenrannan Lauri Lintu.

 

Tässä on nyt kirjaimellisesti vain yksi vaihtoehto miten tässä kamppailussa vaaka edes voi kääntyä. Jos Laukaa ei yksistään riitä, niin Lappeenrannan kohdalla on ylivoima jo sitä luokkaa, että kehätuomari keskeyttää ottelun haluttiin sitä tai ei.

 

Illan ottelusta tulee varmuudella fyysinen, korkean intensiteettitason mähinä. JBA tulee jättämään aivan kaiken koneistosta irtoavan Monnarin parketille. Miesvajaus korvataan ylimääräisillä hiki- ja veripisaroilla. Tänään lähtee.

 

Muutama nopea pohdiskelun aihe vielä loppuun.

 

– Niilo ”Tanssii Kevin Costnerin Kanssa” Kärkkäinen suoritti perjantain Vanhojen tansseissa ennennäkemättömällä tyylikkyydellä. Ainoa kysymys mikä heräsi juhlallisuuksia seuratessa oli, että miksi ”itävaltalaisen avaustanssin” aikana Niilo siteerasi Arnold Schwarzeneggerin vuorosanoja kulttidokumentista ”Pumping Iron With Arnold”?

 

– Kalle ”Kyllikki” Peltonen lapioi perjantaina kaksi jölmyräistä sukkaan. Mihin ennennäkemättömiin suorituksiin Kalle sunnuntaina yltää? Kuljettaako mies vasemmalla kädellä? Esittääkö Kalle lay-up –jonossa keskimatkan hyppyheiton oppikirjamaisella suoritusvarmuudella? Kaivaako Kalle tuuletuskirjastostaan jotain sellaista, mitä tavallinen ihmismieli ei ehkä ole vielä valmis käsittelemään?

 

– Timi ”Lempeä Ja Lämpimästi Hymyilevä Kansanmies” Puittinen saattaa olla ottelussa vapautunut, iloinen ja täysin rinnoin koripallokeväästä nauttiva pelaaja. Vaihtoehtoisesti Timi saattaa olla hieman hermostunut, tiuskiva ja helposti ärsyyntyvä eläin. Kaikki riippuu Lappeenrannan Namikan päivän otteista Divari-B:n puolella. Timin on kuitenkin jo kuultu pohtineen, että kumpi lopulta olisi kovempi saavutus koripallohistoriassa: Namikan säilyminen Divari-B:ssä vai Chicago Bullsin ’95-’96 kausi NBA:ssa?

 

– Minkälaiseen lyöntiin Monnarin ”Ressu & Jussi”, eli Ilja & Juice lämpiävät helmikuun viimeisen kotimatsin aikana? Kevät tuoksuu jo Monnarin lehtereillä, Ilkka ”Seremoniamestari” Hyppösen raspikurkku liekittää mikrofonin varressa ja JBA tarjoaa Lahden kanssa mahdollista esimakua pudotuspelikoripallosta. Uhka vai mahdollisuus? Päättäkää te.

 

JBA vs. Lahti. Kello 17.00. Monnari.

Comments

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

  • Jyväskylä Basketball Academy
  • HoNsu
  • Säynätsalon Riento
  • JyWe
  • Laukaan Urheilijat
  • Muuramen Urheilijat