Samuli Oja jatkaa JBA:n puolustuksen lukkona

Hyvinkään Pontevan kasvatti Oja (24v/194cm) aloittaa tulevalla kaudella jo seitsemännen kautensa divaritasolla. Nuoresta iästään huolimatta varsin kokenut Oja lukeutuukin myös tulevalla kaudella JBA:n runkopelaajiin molemmissa päissä parkettia sekä tietysti pukukopissa.

Yhteensä 150 divariottelua pelannut Oja lukeutui menneellä kaudella jyväskyläläisten puolustuksen tukipilareihin ja samaa viittaa asetellaan Ojan miehekkäille hartioille myös tulevalla kaudella. Monipuolinen, urheilullinen ja ulottuva Oja tarjoaa jyväskyläläisille kokonaisen autotallillisen työkaluja puolustuspäähän, mutta myös vahvaa erikoisosaamista hyökkäyspäässä parkettia.

 

Menneellä kaudella 7,1 pistettä, 3,0 levypalloa ja 1,3 syöttöä ottelua kohden kirjauttanut Oja taisteli heittonsa kanssa kauden aikana, mutta tuttua ruoskintaakin nähtiin useaan otteeseen kauden aikana, esimerkiksi helmikuisessa kotiottelussa FoKoPoa vastaan, ”Sojan” muiluttaessa neljä kolmosta säkkiin kuudesta yrityksestä.

 

– Samuli tuo meille erinomaisen puolustajan, joka pystyy vartioimaan useita eri pelipaikkoja sekä hyökkäyspäässä levittämään kenttää heittouhallaan. Samuli on myös ensiluokkainen joukkuepelaaja ja tulee varmasti olemaan kaikin tavoin erittäin tärkeä palanen meille myös tulevalla kaudella, summaa JBA:n päävalmentaja Mikko Tupamäki.

 

– Jos jotain lähdetään Samulin kanssa työstämään, niin aktiivisempaa koria kohti hyökkäämistä. Samalla kun saadaan ”Sojalle” vielä lisää rutiinia pallollisena tehtyihin valintoihin, niin miehellä alkaa löytymään työkaluja pelata Korisliigaa modernina ”3&D” –pelaajana.

Menneellä kaudella Ojan kolmen pisteen heittojen onnistumisprosentti oli miehelle varsin vaatimaton 26,3%, mutta HyPo-kasvatin divariuran keskiarvo, heittäjän mentaliteetti sekä suurten lukujen laki antavat Monnarin uskollisille ja asiantunteville faneille syytä odottaa vahvaa kautta Samulilta myös bonuskaaren takaa.

 

Ojalta löytyy divarikokemuksen lisäksi vyöltään yhteensä 32 nuorten maaottelua, joissa mies heitti keskiarvokseen 3,1 pistettä ottelua kohden.

 

Ojan lisäksi JBA:n pelaajavalintoja kaudelle 2017/18 ovat Samulin hyvä henkilökohtainen ystävä Miikka Marttinen, Robert Juvonen, Valtteri Leppänen, Ville Lehtonen sekä Jere Luoma.

 

Lisää pelaajauutisia tiedossa lähiaikoina.

Comments

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

  • Jyväskylä Basketball Academy
  • HoNsu
  • Säynätsalon Riento
  • JyWe
  • Laukaan Urheilijat
  • Muuramen Urheilijat