Monnari – Unelmien Tervasaaren Kesäteatteri

//

Jyväääääskylä Basketball Academy ja VOITTO! VOITTO! VOITTO LIUKKONEN JA CURLINGIN OLYMPIAHOPEA 2006! MÄÄRÄMITTAISTA NÄNNIIN JA LAURI SALOVAARAN PATSAS KIRKKOPUISTOON!

Jyväskylä Basketball Academyn edustusjoukkue ennätti ajautua hyvin nihkeään kolmen ottelun tappioputkeen, ennen Pyrintö Akatemian vierailua Jyväskylän urheilupyhätöistä pyhimpään. JBA kunnioitti vieraitaan pelaamalla ottelusta ensimmäiset noin kaksi ja puoli minuuttia, tämän jälkeen asettuen hyvän tahdon eleenä tatamille alaspäin katsovan koiran nimeä kantavaan jooga-asentoon, heiluen suvituulen nus…hyväilemän vinkuheinän tavoin punapaitaisten käsittelyssä ja havahtuen elottomuuden tilastaan takaisin Jaakko Kemilän Lyömäsoitinyhtyeen tahdittamaan todellisuuteen tulostaulun näyttäessä lukemia 14-33.

Ottelun ensimmäiset 14 minuuttia olivat kuin Kanadan viimeiset yhdeksän päätyä Suomea vastaan Torinossa 2006. Ei paljon päästy nännillä operoimaan.

Mutta! Koska JBA ei ole ikinä kunnioittanut tarinankerronnallisessa mielessä kronologista loogisuutta, aloitti tuo rintakarvattomien romantikkojen täyttämä koripallokollaboraatio takaa-ajonsa JA ITSEASIASSA, tiedotusporras löysi juuri Juha Tepon ottaman kuvan takaa-ajon alkuhetkiltä.

Kukaan ei oikeasti ymmärrä, että miksi näitä raportteja piti palata kirjoittamaan. Kaikilla oli ihan hauskaa ja nämä oltiin ehditty jo unohtamaan. Kenenkään elämänlaatu ei tästä ainakaan pääse paranemaan.

Valtteri ”Valkosuklaa” Leppäsen käynnistämä veijarimainen takaa-ajo sai tuekseen Lauri ”Mestari” Salovaaran kolmosen, sekä Tiitus ”Sompen Jälkeen Fyysisin Kuukkanen” Kuukkasen henkilökohtaisen 5-0 -pistejuoksun, eron kavennuttua nopeassa tahdissa jälleen yksinumeroisiin lukemiin. Joukkueet vaihtelivat vielä osumia päittäin ennen isolle tauolle ja King Jahvan maailmanluokan hodarikojulle siirtymistä, Ville ”Pumpuli” Virtaharjun saateltua katsojat kuvankauniilla jölmyrällään kohti chipotlekastikkeen ja sipulirouheen tuoksua.

Väliaika, kahvia ja pulla. Siinä kaikki mitä vaadittiin JBA:n saksalaisen koneiston tavoin toimivan hyökkäyspelin polkaisemiseksi täyteen vauhtiin. Kalle ”Ei mun heitossa silleen mitään vikaa ole” Peltonen aloitti tulituksen, Chuku urheili omissa korkeuksissaan, Valtsu teepussitti pari isoa keskelle, Kalle jatkoi silkinpehmeillä vapareilla ja Waldemar Lebionvitszch päätti neljä minuuttia ja 18 sekuntia kestäneen kori-iloittelun ja JBA:n jakson alun 13-0 -runin. Kotijohto! 43-39!

JBA oli palannut syväjäästä kuin Sylvester Stallone Demolition Manissa. On muuten erinomainen elokuva. Löytyy myös klassinen Sandra Bullock -rooli ja Wesley Snipesin paras suoritus ennen Blade-trilogiaa. JBA:n virallinen ja koko organisaation yhteinen näkemys on, että tänä viikonloppuna kannattaa hakea Taikurista hampurilaisateria kaupungin parhailla bataattiranskalaisilla höystettynä, asettua sohvalle mahdollisimman ergonomiseen asentoon ja etsiä jostain suoratoistopalvelusta Demolition Man. Jos ei löydy, niin tiedotusporras tietää myös muutaman itäjugoslavialaisen serverin kautta pyörivän sivuston, josta elokuvan näkee. Call me.

Juri ”Valkoinen Wesley Snipes” Heinämäki piiskasi suojattinsa kuitenkin jälleen iskuun, eikä Pyrintö suostunut jäämään taka-alalle, vaan otti johtoaseman jälleen neljännelle jaksolle siirryttäessä ja piti johtoa käsissään kunnes LeppäsValtsu tasoitti siniviivalta ottelun lukemiin 68-68. Lauri ”Kytkin” Salovaara huudatti Monnaria viidellä perättäisellä pisteellä ja Valtsu lapioi vielä yhden kolmosen nailonverkkoon, nostaen isännät ratkaisevan tuntuiseen seitsemän pisteen johtoon kaksi ja puoli minuuttia ennen jakson päättävää summeria.

Mutta, tota. No, kelataan nyt pikakelauksella jakson viimeiselle puolelle minuutille. Pyrintö hiipi pisteen johtoon Eerik Harjun keskimatkan hyppyheitolla, mutta Salovaara jatkoi aika-tila -jatkumoa venyttäviä suorituksiaan naulaamalla kolmosen säkkiin ja nosti JBA:n kahden pisteen johtoon. Tämän jälkeen tapahtui taas jotain, jotainjotain, jotainjotainjotain, pallonmenetys 1,5 sekuntia ennen summeria, Juri ”Tussivelho” Heinämäen aikalisä, Pyrinnön kakkonen sisään ja jatkoaika.

Markkinointitemppuna varsin nerokas. Viisi minuuttia ylimääräistä, ilmaista koripalloa katsojille. Hodareita kahdella eurolla. Ei mitään tolkkua, tästä suoraan hatunnosto Henry ”Siis jännitänkö en, siis eei, en mä tunne jännitystä en mä jännitä ei, miks sä kysyt, älä kysy tota” Boydille.

Jatkoajalla Harju jatkoi vierasjoukkueen paidassa sankarillisia otteitaan, heittäen kylmää vettä katsojien niskaan veivaten punapaidat neljän pisteen johtoon puolitoista minuuttia ennen TÄLLÄ KERTAA IHAN OIKEASTI OTTELUN PÄÄTTÄVÄÄ SUMMERIA. Mutta ei, ehei. Kalle ”Silky Smooth” Peltonen ja kolme vaparia säkkiin. Ällöttävät Miehet Ry:n päällystöön nousseen jäsenen kaukolaukausta on yksinkertaisesti pakko virheenkin uhalla puolustaa sormet sieraimissa ja nyt kävi näin.

Stoppi. Henry Boydin lay-up. Stoppi. Henry Boyd ja yksi kahdesta vaparista säkkiin.

VIIMEINEN PUOLUSTUS. Kestikö JBA:n kupoli? Saatiinko vielä yksi, täysin ennalta-arvattava ja järkeenkäypä tapahtuma loppuhetkien kunniaksi? VAI SUORITTIKO JBA KUIN MARKKU UUSIPAAVALNIEMI ISO-BRITANNIA -VÄLIERÄN JATKOPÄÄN VIIMEISELLÄ KIVELLÄ?

SUORAAN NÄNNIIN! TÄYDELLINEN PUOLUSTUS! SAMULI ”LATERAALINEN LIIKKUVUUS” OJA PYSÄYTTÄÄ KAARELLA JA LAURI ”MATALA PAINOPISTE” SALOVAARA KOURII LEVYPALLON BY THE PUS…KÄSIINSÄ! KOTIVOITTO!

Tilastojen puolelta on nostettava esiin muutama perusvarma suorittaja. Lauri ”Lambada” Salovaara, 16 pinnaa, 4/6 kaaren takaa ja +/- hyvin vaatimaton PLUS KUUSTOISTA. LeppäsValtsu, 26/9/5 syöttöä, 5/10 siniviivalta. Laiva kaipasi johtajaa ja tämä kaksikko toimi kapteenina ja perämiehenä. Saavat itse suorittaa roolituksen.

Tämän käsittämättömän selonteon jälkeen ei voi todeta enää muuta kuin, että tätä pitäisi kai harrastaa esimerkiksi ei ikinä enää. JBA:n kotiotteluiden tarjoama jännitys on aivan liikaa tavalliselle kaduntallaajalle.

Ottelun parhaana pelaajana palkintoja kahmi luonnollisesti Lauri ”Nälkäinen” Salovaara. Joukkueena JBA näytti jälleen kerran venymiskykynsä, joukkueen pelatessa ilman Anton Kankaanpäätä, ilman Timi Puittista, ilman Niilo Kärkkäistä ja edelleen ilman Ville ”Hymy” Lehtosta.

Aivan käsittämätön sakki. Seuraava kotiottelu torstaina 24.1. Sitä ennen rintaryijyttömät rakastajamme käyvät kauniissa kesäkaupungissa Porvoossa. Jostain saattaa tulla tekstiä tai sit ei tule. Siitä saatetaan järjestää äänestys, johon voi osallistua vain GSM-tekstiviesteillä ja kirjeitse.